Tšekin pääkaupungin pormestari on allekirjoittanut erityisen sopimuksen Taiwanin pääkaupunki Taipei, joka hylkäsi Kiinan "epäluotettavina liittolaisina" presidentti Tsai Ing-wenin viime viikonlopun vaaleissa.

Prahan kaupunginjohtaja Zdeněk Hřib, merirosvojen oppositiopuolueesta, on ilmoittanut siitä, kun Taiwanin presidentti Tsai Ing-wen sai toisen sijainti toimistossa pakkovalvontaohjelman aikana Kiinasta, johon on sisältynyt uhkia demokratian vakiinnuttamiselle saari saavuttaa väkisin "yhtenäisyyden".

Hřib allekirjoitti sopimuksen kaupungin ja siskonsa Taipein välillä Prahan vanha kaupungintalo klo maanantai.

Kaupungit ovat luvanneet tehdä yhteistyötä liiketalouden ja rahoituksen alalla kehitys, tiede ja tekniikka, matkailu, koulutus, terveys, ja kulttuuri.

Prahan eläintarha saa kipua Taipein eläintarhasta, kun taas Praha tulee lähetä opiskelijat Taipeihin opiskelemaan kiinaa ja oppimaan Taiwanista kyky digitalisoida sairaanhoito ja hallita Mass Rapidia Mittausmenetelmä (MRT).

Tiedotusvälineissä sunnuntai, Hřib sanoi, että Kiina on "vaarallinen ja epäuskollinen."

Hän kirjoitti tämän Saksassa Welt am Sonntag jota hän ei voinut hyväksyä sopimus, joka pakotti kaupungin neuvonantajat puolustamaan sitä Tiibetin ja Taiwanin itsenäisyys. "

"Kaupunginjohtajana työskentelen täyttääkseni lupauksen palata tapa kunnioittaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia ”, Hřib kirjoitti ja syytti Tšekin hallitusta rauhanomaisen perinnön laiminlyönnistä 1989 Velvet-vallankumous, joka päättyi kommunistisen hallinnon 40 vuoteen Muinainen Tšekkoslovakia.

Päivää myöhemmin Shanghain kaupunki ilmoitti kuolevansa moderni muotoilu on Taipei.

Tilapäinen vaihto

Praha ”teki toistuvia virheitä Taiwanissa ja muissa Kiinan etuihin liittyvät avainkysymykset ”, Shanghain mies sanoi hallitus sanoi lausunnossaan tiistai. ”Kannustamme Prahan poliisia viranomaiset tunnustavat nopeasti virheensä. "

Taipein pormestari Ko Wen-je sanoo yhteisyrityksen olevan " väliaikaisen vaihdon alku ”.

"Prahan kaupungilla on oikeus mennä mihin tahansa kaupunkiin "Ko kertoi toimittajille." Se ei vaadi Kiinan lupaa. "

”Prahaa ei pitäisi kieltää tekemästä suunnitelmia jokainen kaupungin sisko. "

Ja hän teki maanantai sen Facebook-sivulla, jonka kaupungit jakoivat "demokratian, ihmisoikeuksien ja kulttuurin kunnioittamisen periaatteet ilmaiseksi. "

Taiwanin Manner Affairs Council (MAC), osastonpäällikkö vastuussa kehittää suhteita Kiinaan, sanoo saari hallitsi Kiinan tasavalta, joka oli vuonna 1911 itsenäinen valtio. ja että on täysin normaalia, että kaupungit suljetaan järjestely.

Praha keskeytti myös veljien ja Pekingin kaupungin väliset suhteet vuonna 2019, kehotti Pekingiä kieltämään neljän tšekkiläisen musiikkiryhmän konsertin.

Hřib kirjoitti päätöksestä kiellon toteuttamisesta " vain poliittisista syistä. "

"Pääkaupunkimme pormestarina yritin pitää lupaukseni" että palaan demokratian ja ihmisten kohteliaalle tielle Vapaus, näkemyksemme samettisesta vallankumouksesta, jota tasavallan nykyinen johto ", hän sanoi lausunnossaan.

Ykseys vs. auktoriteetti

sisään lauantaiYleisvaaleissa Taiwanin presidentti Zai lupasi a Maan tilan huononeminen nähdessään kiinalaisen ehdokkaan Ku-yussa ja pidä yli 57% äänestäjien lupauksista suojella saaren elämää uhilta, hyökkäyksiltä ja sapeli ryöstö Kiinan kanssa.

Kiina teki maanantai demokratian "alientoreille" "Lopeta haju 10 000 vuotta."

Tsai-vaalien menestys tuli enemmistön jälkeen kaikkein raa'in Kiinan presidentti Xi Jinpingiltä, ​​joka soitti viimeisen puhelun vuosi "yksimielisyyttä", joka kieltäytyi käyttämästä voimaa jatkeisiin Taiwanissa.

Tsai vastasi, että 23 miljoonaa taiwanilaista – kuka hallitsi Kuomintangin (KMT) perustamassa Kiinan tasavallassa tuomion mukaan hän pakeni saaresta vuonna 1949 sisällissodan jälkeen – toivoton luopuminen heidän auktoriteetistaan.

Taiwan oli osa Japania 50 vuotta ennen Taiwanin palauttamista Kiinan kommunistinen puolue ei koskaan vallannut vuoden 1911 sääntöjä, Se ei tullut myös osaksi Kiinan kansantasavaltaa.

Tsai kehotti myös jakamaan demokratian ja hallituksen edistymisen vapaus Hongkongissa Kiinassa "yksi maa, kaksi järjestelmää" tarkoittaa että Taiwan ei koskaan ota Pekingiä puhutessani "One."

Päätös seurasi puolen vuoden turvallisuutta Hongkongissa, joka korostaa taiwanilaisia ​​äänestäjiä demokraattisista muutoksista kansalaisoikeudet "yhden maan, kahden järjestelmän" nojalla Kiinassa haluaa käyttää sitä Taiwanin hallitsemiseksi.

Tsai kertoi toimittajille lehdistötilaisuudessa voiton jälkeen hän ilmoitti lauantai että he odottavat Kiinan painostavan menemään jatka, ja se pahenee, mutta he sanovat, että heidän hallintonsa kieltäytyy ajatus Kiinan hallinnosta samoin ehdoin kuin Hong Kong.

Peking on laajentanut Taiwanin eristämiskampanjaa Tsai valittiin vuonna 2016. Taiwan on nyt perustettu suhteet vain 15 maahan, mukaan lukien Belize, Nauru ja Vatikaani, Kiribati ja Salomonsaaret ovat lakanneet puhumasta kumppanuus Taipein kanssa viime vuonna.

Peking vaatii, että sen kannattajat hyväksyvät sanomansa "Yksi Kiina" -politiikkana tunnettu Taiwan on pakottanut heidät tekemään niin yhteyksien katkaiseminen Kiinan tasavaltaan.

Kuten Chung Kuang-cheng RFA: n kantonipalvelusta kertoi. kääntäjät ja toimittanut Luisetta Mudie.

Write your comment Here