Pekingin käräjäoikeus tiistaina myönsi entisen asianajajan Xie Yanyin vaimon hyväksi pienen palkkion maanomistajalle, joka ampui hänen perheensä viime vuonna voimakkaan poliisin paineessa, RFA on saanut selville.

Pekingin akateemisessa tuomioistuimessa Miyunin kansan tuomioistuimessa avattiin Yuan Shanshania vastaan ​​aloitettu oikeudenkäynti, ja tuomarit uskovat prosessin jatkuvan vastaajan poissaolosta huolimatta.

Yuan sanoi, että vuokranantaja soitti hänelle viikonloppuna pyytäen evakuointia ja että hän ampui Yuanin ja hänen perheensä Miyuania tutkivan poliisin pyynnöstä, tai "chengguan".

Mutta tuomari hylkäsi Yuanin pyynnön toisesta chengguanista jatkaa tapausta vastaajana, hän sanoi.

Tuomari hylkäsi myös Yuanin todistajan todistuksen, vaikka video sallittiin.

Tuomari totesi, että Yuanilla oli mahdollisuus saada takaisin etukäteen maksettu vuokra, mutta ei siksi, että pakkotyöhön menetetyt esineet palautuivat.

Yuan määrättiin myös maksamaan sakko, hän kertoi RFA: lle oikeudenkäynnin jälkeen.

"Kostaja, vastaaja, ei ilmestynyt tänään", Yuan sanoi.

"Sanoin tuomarille, että vuokranantaja soitti minulle kaksi päivää sitten yrittääkseen, ja hän sanoi, että poliisi ei anna hänen kertoa meille paikkaa", hän sanoi.

"Tuomioistuin jätti poliisin poistamaan koukun, ja se pakotti vuokranantajan ilmoittautumaan", Yuan sanoi. "Jos minulla ei olisi videota, he eivät olisi (tilanneet maksuni)."

"Kaikki nämä väärinkäytöt johtuvat ihmisoikeusaktivisteista (pidätetty, kuulusteltu ja pidätetty) heinäkuusta 2015 lähtien puolustaakseen periaatteitaan", hän sanoi.

"En halua edes kuvitella, millaista se voisi olla tulevaisuudessa: minun on vain jatkettava."

Globaali erittely

Presidentti Xi Jinpingin johdolla harjoitettu kansainvälinen poliisioperaatio on herättänyt yli 300 lukijaa, lakiasiaintoimistoa ja muuta tutkimusta, pidättämistä, pidättämistä, pidättämistä ja matkustuskieltoa koskevaa lukijaa sen aloittamisen jälkeen heinäkuussa 2015.

Li Wenzu, joka on Quanzhangin isä, joka pidätettiin samassa tuomiossa vuosien vankeuden jälkeen, sanotaan myös erottavan sen jälkeen, kun poliisi pakotti heidät tuomaan muut.

"Perheemme oli myös traumassa siirtyessään heinäkuuhun 2015", Li kertoi RFA: lle.

"Viranomaiset ovat tekemisissä perustuslain vastaisten ja vankien syyllistyneiden perheiden kanssa tunnollisen vastalauseen vuoksi. Se on hyvin yleinen tapa, jolla pyritään luomaan vaikeat olosuhteet meille."

Pekingissä toimiva ihmisoikeusaktivisti Ye Jinghuan myönsi, että hallituksen virkamiehet toimivat vastuuttomasti.

"He ovat käyttäneet tällaisia ​​menetelmiä kaikissa heinäkuun 2015 tapauksissa yllyttämään perheisiin (ilmaisten lakimiesten) kohdistuvaan väkivaltaan", sanoi Ye.

"Se on vaarallista ja rikollista."

& # 39; Rikos & # 39;

Xie Yanyi oli yksi merkittävimmistä lakimiehistä ja aktivisteista, jotka pidätettiin heinäkuussa heinäkuussa pidetyissä poliisikursseissa ympäri maata.

Myöhemmin hänet syytti "rikkomuksesta" valtion johtamassa sääntelyelimessä, joka on estänyt useita tunnettuja lakimiehiä estämästä heidän lisenssinsä petosten alkamisen jälkeen.

Xie on jo kirjoittanut presidentti Xi Jinpingille ja muille voimakkaan poliittisen edustajakomitean jäsenille pitämään heidät vankilassa poliittisista muutoksista ja demokraattisista muutoksista. Hän sanoi myös uskovansa demokratian tulevaisuuden toimivan Kiinassa.

Hän kertoi myös RFA: lle tammikuussa. 6 kysymyksessä siitä, että Xi jatkaa hallituksen kapasiteetin laajentamista millä tahansa julkisella asuinalueella, vetoamalla Shanghain viime vuosien sisällissodan ja Jinsong-aktivistin Hao Jinsongin syytteisiin "riitojen noutamisesta ja ongelmien luomisesta", tapausta, jota käytetään usein hallitseva Kiinan kommunistinen puolue tappaakseen rauhanomaiset mielenosoittajat.

"Vaatimukset jatkavat kasvuaan ja keksivät taloustieteilijöitä ja poliitikkoja laillistamisen avulla", Xie sanoi. "Se on jatkunut jo vuosia, sekä hallitus että viranomaiset."

"(Maolaiselle) vasemmalle on vahva yhteys, mukaan lukien valvontaverkko ja kaikki seuranta, sekä poliittisella alueella", hän sanoi.

Raportoivat Ng Yik-tung ja Sing Man RFA: n kantonipalvelusta ja Gao Feng mandariinipalvelusta. Kääntäjä ja toimittanut Luisetta Mudie.

Write your comment Here