Kiinan johtavat rannikkoviranomaiset ovat saapuneet Manilaan johtamaan kahden kumppanin ja heidän filippiiniläisten kanssa yhteisharjoitteluvaltuuskunnan tavoitetta koordinoida kaikkia toimia Etelä-Kiinanmeren rannikolla, virkamiehet kertoivat tiistaina.

Marssi yhtye tervehti Maj. Kenraali Sitten Wang Zhongcai poistui Kiinan rannikkovartioston kanssa numerolla 5204, joka saapui maanantaina Manilan satamaan, ilmoituksessa, jonka virkamiehet ovat kuvanneet ulkomaisiksi matkailijoiksi.

Guardpine Coast Coast Guard -ryhmä lähetti myöhemmin Twitteriin valokuvia Watsopanosista, jotka näyttävät hänet kävelevän punaisella matolla ja samalla valaisevan tullivartijoita Filippiinien kumppanin päällikkö Joel McCccian seurassa.

"Tämä ei tarkoita, että meidän pitäisi sulkea ovet Kiinaan vain siksi, että olimme surullisia tai vuosia sitten", Garcia kertoi toimittajille viittaamalla viimeaikaisiin raportteihin, että kiinalaiset alukset kiduttivat filippiiniläisiä kalastajia Länsi-Filippiinien merellä, osana Etelä-Kiinan merta, nimeltään Manila.

Vierailu Wachezaseen, joka olisi ollut perjantaina tällä viikolla, pidettiin Pekingissä ja Indonesian liikkuvuusvapauden kolmen viikon takaissa.

Garcia lisäsi: "Yritämme toteuttaa toimenpiteitä, joilla varmistetaan kalastajien turvallisuus." "On väärin, että Kiinan rannikkovartiosto tai muut Etelä-Kiinan meren rannikon vartijat häiritsevät häntä."

Wang ei sanonut mitään saapuessaan, mutta Kiinan suurlähettiläs Manilassa kertoi heidän vierailunsa "olevan hyvä tilaisuus molemmille osapuolille osoittaa rakkautensa, ymmärryksen syvyys ja keskinäinen luottamus sekä laajentaa suhteita ja yhteistyötä".

Viime vuoden kesäkuussa Manila antoi koristusilmoituksen heti liittyessään filippiinilaivalle lähellä Recto Bankin rannikkoa ja jättäen 22 kalastajaa rannalle tuntikausia ennen kuin vietnamilainen alus pelasti hänet.

Garcia kertoi, että risteily oli kulunut kauan sitten, kun Kiinassa ja Filippiineillä ensimmäiset vastaajat "istuivat ja puhuivat parantaakseen suhteitaan ja luomaan parempia suhteita" merellä.

"Tämä on oikea paikka vahvistaa Länsi-Filippiinien ja Etelä-Kiinan meren käyttäjien turvatoimenpiteet", hän sanoi.

Kiinan rannikkovartiostoalus 5204 valmistautuu ankkuroimaan Manilan satamaan tammikuussa. 14, 2020.

Kiinan rannikkovartiostoalus 5204 valmistautuu ankkuroimaan Manilan satamaan tammikuussa. 14, 2020.
Luotto: AFP

Duterte suhtautuu kriittisesti Pekingin uuteen puhettapaan

Sillä välin Sen. Leila De Lima järjestää kiertomatkan Kiinan rannikkoa ohjaaen, että Filippiinien tulisi olla tietoisia Pekingin äkillisestä käänteestä.

"Kuvittele rannikkovartiolaitoksemme keskustelemasta merellä tehdystä pöytäkirjasta ihmisten kanssa, jotka jatkuvasti uhkaavat kalastajiemme, m & # 39; alueemme", – herra Lima Camp Cramen alueelta, jossa hänet vangittiin kaksi vuotta sitten, sanoi, että se oli vääri huumetapaus.

& # 39; (presidentti Rodrigo) Duterte tarjoaa parhaan puoluepaikan Kiinassa, kun odotamme mitä tapahtuu ", hän sanoi.

De Lima on ollut uskomaton Duterten kriitikko, ja hän on usein kyseenalaistanut Filippiinien johtajan mieltymykset Kiinassa.

Pekingin mukaan suurin osa rikkaasta Etelä-Kiinanmerestä, mukaan lukien alueet, jotka saavuttavat rannikon. Bruneilla, Malesialla, Filippiineillä, Vietnamilla ja Taiwanilla on myös monia väitteitä vedessä & # 39;

Kolme vuotta sitten tapahtuneen presidenttikauden jälkeen Duterte on keskeyttänyt Filippiinien ulkopolitiikan Kiinan ja Venäjän suhteen jättäen jälkeensä kansalaisilleen Yhdysvalloissa, missä hän on ollut sodassa Manilan kanssa viimeiset 70 vuotta.

Duterte ei ollut liian järkyttynyt Kiinan osallistumisesta mereen huolimatta Haagin hovioikeuden päätöksestä vuonna 2016, jossa Manilan tuomio edustaa Kiinaa.

Filippiinien armeijan päällikkö sanoi viime viikolla, että hän ei odota tulisotaa Kiinan kanssa meri-konfliktin takia sanomalla, että se voidaan ratkaista.

Raportoi RFA: n verkkokonsultti BenarNews.

Write your comment Here