Länsi-Rakhine-Myanmarin osavaltion johtajat ovat vuosikymmenien ajan uhanneet erota, jos Myanmarin ulkoministeri Aung San Suu Kyi ei määrää tutkimusta yhdelle hänen kollegoilleen, jotka hallitusvirkamiehet tappoivat, kaupungin paikalliset johtajat sanoivat maanantaina.

Minbyan kaupungin 68 kylän virkamiehet ovat lähettäneet muistion valtion lainsäätäjälle, vanhemmalle kenraalille Min Aung Hlaingille ja varapääministerille Aye Thar Aungille Nyanin kuoleman seuraamiseksi. Thein, Satetaya-kylän päällikkö, etsii oikeutta hänelle.

Kylän M-johtajat väittivät lähettäneensä vetoomuksensa suoraan Aung San Suu Kyille, koska he uskoivat häneen.

"Uskomme, että rouva Suu voi ratkaista ongelman Nyan Theinin yhteisöpäällikön murhasta", kyläläinen sanoi. "Uskomme häneen."

"Jos he eivät aio osallistua oikeudenkäyntiin, kaikki 68 ihmistä ovat samassa tilanteessa", hän lisäsi. ”Kahden armeijan välillä. Olemme sopineet eroavan, jos asiat menee pieleen. "

Myanmarin sotilas väitti pidättävänsä Nyan Theinin kotonaan 13. joulukuuta, kun hän tapasi buddhalaisia ​​munkkeja, ja asukkaiden mukaan 20 kaupunkia ihmistä kokoontui tulipalon ympärille hänen kiinteistöllään.

M: n kyläläiset kertoivat RFA: n Myanmar-palvelulle aikaisemmassa raportissaan, että sotilaat olivat lyöneet Nyan Theinia päässään kiväärin kanssa, ampuneet ja tappaneet hänet.

Myös 39-vuotias nainen kylästä ammuttiin ja tapettiin välittömästi.

"Sotilaat saapuivat kylään ja toinen sotilas ampui laukauksen pään pään eteen kylässä", toinen upseeri pyysi nimettömyyttä.

Kolme muuta sotilasta seurasi ja huusi tulen asukkaita paetakseen tai heidät ammuttiin ja tapettiin, hän sanoi. Sitten sotilaat käskivät heitä laittamaan matkapuhelimensa alas.

"Sitten hän aloitti ammunta", hän sanoi.

Huvilan päällikkö, joka ei halunnut antaa nimeään, sanoi: "Olen kuullut, että sotilaat saapuvat kaupunkiin ja alkavat lyödä Nyan Theinia heti, kun löytävät kotinsa."

Kolmas yhteisön johtaja, joka kieltäytyi antamasta nimeään pelosta turvallisuudestaan, toisti lausuntonsa.

"Elämämme on vaarassa", hän sanoi. "Emme tiedä milloin meitä tapetaan kuten Nyan Thein."

& # 39; kidutus & # 39;

Monet siviileistä, mukaan lukien alueen kapinalliset, ovat kuolleet Myanmarin asevoimien ja Arakanin armeijan (AA) kapinallisryhmän välisissä yhteistoiminnassa, joka taistelee suuremman vapauden puolesta Pohjois-Rakhineessa. Molemmat ryhmät ovat vangineet ja haastattelaneet kyläläisiä, jotka uskovat auttaneen vihollista, ja syyttäneet hänen ystäväänsä tappamisesta.

RFA ei voinut tavoittaa presidentti Zaw Htayn toimiston tiedottajaa kommentoidakseen valituskirjettä.

AA: n tiedottaja Khine Thukha totesi myös toistuvat tapaukset, joissa Myanmarin sotilaat tappoivat M & K-kylien päälliköitä ja siviilejä hallituksessa, ja sanoi, että Aung San Suu Kyin tulisi toimia tämän lopettamiseksi.

"Myanmarin armeija on aina ollut uhka siviileille", hän sanoi. "Nobelin rauhanpalkinnon voittaja Daw (kunnia) Aung San Suu Kyi ja hänen hallitus voivat lopettaa tämän."

"Haluamme lähettää selkeän signaalin siitä, että Daw Aung San Suu Kyi ja hänen hallituksensa ovat vastuussa kaikista Myanmarin joukkojen tekemistä julmuuksista."

Myanmarin joukkojen tiedottaja, prikaatin kenraali Zaw Min Tun kertoi sotilaiden suorittavan murhatutkimuksen, jos he saivat valituskirjeen.

"En tiedä saimmeko kirjeen vai ei", hän sanoi. "Olemme ilmoittaneet tästä."

Hän lisäsi: "Yhteisön päälliköiden tulisi olla hyvin rehellisiä." Tarkoitan, että minun on kerrottava totuus. Mitä tulee meihin, tutkimme, kun saamme tietopyyntöjä. "

Armeijan 13. joulukuuta antamassa ilmoituksessa vastauksena toisen kylän pään, Kyaw Aye Maungin, Nyan Theinin ampumiseen.

Jotkut pidättämisestä yönä päässeet ihmiset sanoivat, että entinen Kyaw Aye Maung oli tapettu, kun taas Myanmarin sotilaat olivat ottaneet asukkaat.

Toistaiseksi armeija on rakentanut seitsemän kylää, joiden sanotaan olevan tapauksen mukaisia.

Johtajien yhteisöt ja hallintohenkilöt, jotka heille on määrännyt yleinen hallintoosasto, sellaisen hallituksen takana, joka toimii hallituksena 14 Myanmarin hallitukselle ja piirille ja seuraa piirikuntia ja heidän kaupunkejaan.

Raportti oli edelleen sisäasiainministeriön alaisuudessa joulukuuhun 2018 saakka, mutta siirrettiin myöhemmin valtion kansalliselle ministeriölle Kansallisen demokratian liiton (NPL) alaisuudessa.

Delegaatit tapaavat asevoimien kanssa

Samaan aikaan yksi kiinalainen erikoislähettiläs on pakottanut kahden Myanmarin kapinallisjoukon johtajat katkaisemaan siteet ja neuvottelemaan rauhanomaisesti hallituksen kanssa, kun taas Peking jatkaa ponnistelujaan Kiinan presidentin Xi Jinpingin sodan tuhoamien Kachin- ja Rakhine-iskujen tehostamiseksi.

Aasian asioista vastaava erityisedustaja Sun Guoxiang Kiinan ulkomaantoiminnoista tapasi tammikuun tammikuuta. 10 Kachinin itsenäisyysarmeijan (KIA) ja AA: n johtajat KIA: n päämajassa Laizan kaupungissa Pohjois-Kachinin osavaltiossa Myanmarissa yrittämään vakuuttamaan armeijan ryhtymään toimiin levottomuuksien ratkaisemiseksi.

Molemmat sotilaat ovat neljän terroristin, joka on yhdistänyt voimansa hallituksia vastaan ​​kohdistettujen terrori-iskujen, pohjoisen liittouman jäseniä.

Kiina on ilmaissut syvän huolensa Myanmarin pohjois- ja länsipuolella olevista jännitteistä häiritä erilaisia ​​Kaakkois-Aasian hankkeita Xi: n Belt and Road Initiative (BRI) johdolla ja haluaa varmistaa, että se tuhoutuu.

The Sun on ilmoittanut, että Pekingin hallitus ei pidä taisteluista, ja kehottanut raja-alueen sotilaallisia veteraaneja tapaamaan rauhanneuvottelijoita ja sopimaan, että maat luopuvat heistä valtion tulipaloilla. Hänen viimeisimmät ponnistelunsa tapahtuvat ennen kuin Xin hallitus saapuu Myanmariin tammikuussa. 17-18.

"Kun johtajamme tapasivat Sun Guoxiangin Laizassa, he sanoivat Kiinan hallituksen auttavan Myanmarin hallitusta neuvottelemaan rauhasta", AA: n presidentti Khine Thukha kertoi RFA: lle Myanmarin palvelussa. "Siksi hän on kehottanut kaikkia ratkaisemaan asian rauhanomaisella tavalla."

Mutta hän sanoi myös, että hallitsevan hallituksen ja maan armeijan olisi tehtävä enemmän purkaakseen liittouman ja laukaistamaan maan tilanne lopettamatta sisällissotia ja luomalla demokraattisen liittouman.

"Jatkamaan rauhanprosessia Myanmarin hallitus ja armeija muuttavat vihollisuuttaan", Khine Thukha sanoi. "Erityisesti sekä hallituksen että armeijan on luovuttava uskomuksesta, että he voivat menestyä millään tavalla suurimmalla voimalla. Heidän on löydettävä yhteinen perusta ongelmien ratkaisemiselle rauhanomaisella tavalla."

RFA ei päässyt kommentoimaan Myanmarin prikaatin kenraalin Zaw Min Tunin tai eversti Win Zaw Oon edustajaa, Länsi-komennon länsikomennon edustajaa.

Raportoivat Moe Myint, Phyu Phyu Khine ja Nayrein Kyaw, RFA: n Myanmar-palvelusta. Kääntäjä Ye Kaung Myint Maung. Englannin kielen kirjoittaja on Roseanne Gerin.

Write your comment Here