Thaimaalle matkaavalle kiinalaiselle naiselle Kiinan keskuskaupungista Wuhanista on todettu uusi sairaus ja hänet on hoidettu ensimmäisessä tapauksessa Bangkokin lähellä, paitsi Kiina, Thaimaan terveysministeriö sanoi maanantaina.

Tammikuusta alkaen 3–12 Thaimaan viranomaiset ohittivat yli 9000 ihmistä salaisesta pääkaupungista Wuhanista, Anutin Charnvirakul kertoi Bangkokissa toimiville. Hänen mukaansa virkamiehet havaitsivat, että monet matkustajista olivat olleet alttiina flunssan kaltaiselle sairaudelle, kun taas ainoana naisena diagnosoitiin koronavirus.

"Yhdessä heistä oli korkea lämpötila Suvarnabhumin lentokentän skannerin mukaan ja hän oli yksin Bamrasnaradura-instituutissa 8. tammikuuta", Anutin sanoi. "Laboratorion tulokset osoittavat, että kyseessä on ensimmäinen Thaimaassa löydetty uusi koronavirusinfektio ja ensimmäinen Kiinan ulkopuolella."

"Anam auttaa ja hän on valmis palaamaan kotimaahansa. Emme ole löytäneet koronaviruspotilaita", Anutin sanoi ja lisäsi, että flunssa kärsiville ja kahdeksalle muulle autetaan ja vapautetaan.

Anutin kehotti ihmisiä olemaan paniikkia, koska potilas, 61-vuotias nainen, asui yksin, kunnes palasi Kiinaan.

Useat Wuhanin ihmiset ovat kärsineet koronaviruksesta ja yksi ihminen on kuollut, uutisten mukaan. Kaupungin liha- ja äyriäismarkkinat ovat suljettu ja sulautettu ja laajennettu.

Kiinalaiset virkamiehet ovat sanoneet, että he eivät ole vielä löytäneet ongelman syytä ja ovat arvanneet, että kyseessä voi olla SARS-epidemian aiheuttamat tuhot, jotka tappoivat satoja ihmisiä vuonna 2003.

Kun Thaimaa esitti ensimmäisen tapauksensa henkilöstä, jolla on diagnosoitu koronavirus, Maailman terveysjärjestö (WHO) kertoi maanantaina työskentelevänsä Thaimaan ja Kiinan viranomaisten kanssa.

"Erityistapausten potentiaali & # 39; muissa maissa oli arvaamaton. Samoin se vahvistaa syytä, miksi WHO vaatii valvontaelinten valmistautumista ja varautumista ulkomaanasioihin", U.N. sanoi m & # 39; ”WHO on julkaissut ohjeet viruksen tartunnan saaneiden ihmisten tunnistamiseksi ja hoitamiseksi. Geneettinen päällekkäisyys Kiinan kanssa auttaa lisää maita tunnistamaan potilaat nopeasti. "

Aiemmin tässä kuussa WHO ilmoitti myös, että tartunnan saaneet potilaat kärsivät kuumasta, hengästyneisyydestä ja keuhkojen nesteestä röntgenkuvien avulla.

Yhdysvaltojen mukaan Tautien torjunta- ja ehkäisykeskukset, koronavirukset ovat yleisiä monissa eläinlajeissa, mukaan lukien kamerat ja lepakot. Joissakin tapauksissa virukset voivat mutatoitua ja leviää ihmisiin ja sitten levitä ihmisille, virasto sanoi.

Raportoi RFA: n verkkokonsultti BenarNews.

Write your comment Here