Myös Taiwanin presidentti Tsai Ing-wen voitti lauantaina pidettävät vaalit onnistuneena tarjouksena kampanjalleen Taiwanin hengen suojelemiseksi Hongkongissa kuukausia kestäneiden demokraattisten mielenosoitusten ja Pekingin mielenosoitusten jälkeen.

Demokraattisen progressiivisen puolueen (DPP) Tsai sai 8,17 miljoonaa ääntä eli 57,1 prosenttia äänistä, kun taas Ku Kuintintangin Kiinan kanssa läheisempiä suhteita edistävä Han Kuo-yu sai 5,5 miljoonaa ääntä eli 38,6 prosenttia ja 100 prosenttia. Taiwanin keskusvaalilautakunnan mukaan lasketut äänet

"Jokainen Taiwanin presidentti ilmaisee, kuinka paljon nautimme demokraattisesta elämästämme ja kuinka paljon rakastamme maammeamme", Tsai: n Taipein pääpuheenvuoro sanoi.

"Näillä vaaleilla on erilainen merkitys. He ovat osoittaneet, että kun valtamme ja demokratiamme uhataan, taiwanilaiset huutavat uskollisuudessaan."

Han sopi helposti sen jälkeen, kun Tsai pystyi äänestämään 8 miljoonaa turvallisuudesta.

”Soitin Tsaille ja kiitin häntä. En ole koskaan puolustanut tarpeeksi enkä tehnyt sitä, mitä kaikki odottivat ”, hän sanoi.

Kolmannen osapuolen edustaja James Soong voitti 4,3 prosenttia, komission mukaan.

Paikat lauantaina pidettiin myös parlamentin yuanissa, kun taas Tsai: n DPP voitti lisävaalit.

Vaalien jälkeinen kampanja seurasi puoli vuotta kestäneitä mielenosoituksia Hongkongissa, jotka määrittelivät Taiwanin hajoamisen ja kansalaisoikeudet Hongkongissa "maailmanmaailman, kaksisuuntaisen" Kiinan koalition varjolla Taiwanin kanssa.

Tsaiin itsepäinen kieltäytyminen Kiinan presidentti Xi Jinpingiltä, ​​joka kehotti saarta "yhteistyöhön" Kiinan kanssa tarvittaessa voimakkaasti, näyttää johtavan suuriin menetyksiin DPP: n viimeisten 14 paikallisvaalissa.

Tsai totesi toistuvasti, että 23 miljoonalla taiwanilaisella – joka on Kiinan tasavallan vuonna 1911 perustaman KMT: n määräysvallassa ja joka pakeni saarelle vuonna 1949 epäonnistuneen sisällissodan jälkeen – ei ole kiinnostusta vapaaehtoistyöhön.

Turvallisuusvirastot ja tutkijat paljastivat kokouksessa, kuinka Kiina vapautti rahoitusta, vääriä uutisia ja tutkimuksia Taiwanista ennen ratkaisevaa päätöstä.

Taiwan oli osa Japania 50 vuotta ennen kuin hänelle annettiin 1911-sääntö, ja sitä hallitsi Kiinan kommunistinen puolue tai osana Kiinan kansantasavaltaa.

Taiwan aloitti demokraattisen siirtymisen KMT: n johtajan Chiang Ching-kuoin kuoleman jälkeen tammikuussa 1988, alkaen suorilla parlamentin vaaleilla 1990-luvun alkupuolella ja huipentuen ensimmäisiin presidentinvaaliin Lee Teng-huiin vuonna 1996.

Write your comment Here