Kiinalaisista rakennusmateriaaleista valmistetut uudet Pohjois-Korean luksusasunnot aiheuttavat merkittäviä muutoksia Pohjois-Korean asuntomarkkinoille, RFA on oppinut.

Aiemmin kodin ostajat eivät ole tottuneet olemaan kolmikerroksisia taloja, koska he kärsivät usein stressistä ja alhaisesta vedenpinnasta.

Mutta uudet rakennukset on rakennettu nykyaikaisilla generaattoreilla ja putkistoilla, joten näiden rakennusten korkeiden tuolien istuttamisesta on tullut välttämättömyys.

Mutta suurin osa vietyistä tuotteista on laitonta Yhdysvalloissa. taloudellisesti perustettu taantuman vähentämiseksi Pohjois-Korea pystyy sitoutumaan rakentamaan ydinaseita ja ohjuksia. Kirjojen sanotaan tuovan maahan koko Halun, koska näillä uusilla kodeilla on valtava vaikutus niiden kehitykseen.

Yhdessä sellaisessa rakennuksessa Chongjinissa, Pohjois-Hamgyongin maakunnassa, ihmiset ajavat sitä.

"Nykyään ihmiset ovat kiinnostuneita Chongjinin korkeimmasta rakennuksesta", Pohjois-Hamgyongin asukas sanoi maanantaina RFA: n Korea Source -haastattelussa.

"M & # 39; aikaisemmin ihmiset halusivat olla m & # 39; matalia tai m & # 39; matalia, mutta nyt he haluavat siirtyä (korkeuteen) uuteen aikakauteen, koska he tietävät, että kiinalaiset asunnot ovat käytössä, ”Sanoi lähde.

Kirja kertoo, että Chongjin on ollut viime aikoina mukana rakennushankkeissa.

"Viime vuoden lopulla yli 20 aseman nopea vaellus valmistui Chongjinin Pohangin ja Sunamin provinsseihin", lähde sanoi.

"(Ne) on varustettu sähkölaitteilla, joten vesipumput ja hanat toimivat ympäri vuorokauden. Lämmitysjärjestelmien tulisi olla uusia, koska ihmiset katsovat", lähde sanoi.

”(Ne) ovat kaupungin keskustassa ja heillä on hyvä (julkinen) liikenne ja hyvä näkyvyys (sanovat).

"Elektroniikan, vaalien ja vesipumppujen lisäksi sisätilat on sisustettu huippuluokan kiinalaisilla laitteilla. Ihmiset ovat kateellisia niille, jotka voivat siellä asua", lähde sanoi.

Uudet kerrostalot ovat lähteen mukaan vallankumouksellisimpia vanhoista rakennuksista.

Lähde kertoi, kun valot sammutettiin, kolmannen kerroksen yläpuolella sijaitsevilla ullakolla asukkaat olivat jäätyneet, koska vesijohtovesi "ei päässyt korkeisiin seiniin alhaisen veden takia".

”Ihmiset, joilla on korkeat rinnat, täytyy mennä alas saadakseen vettä. Heidän oli myös kuljetettava ruokaa, polttopuita ja muita esineitä kellariin kuljettamiseen (portaiden avulla) ”, lähde kertoo.

"Vain köyhät asuvat korkean tulotason kylissä", sanoi lähde.

"Äskettäin rakennetut talot ratkaisivat nämä ongelmat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden lisäksi, ja he käyttivät myös korkealaatuisia kiinalaisia ​​laitteita, asentavat ovet, keittiökalusteet, wc: t ja jopa wc-paperin", lähteen mukaan.

Mutta ihmiset ajattelevat, että aseet on tuotu Pohjois-Koreaan.

"(He) ihmettelevät, kuinka tällaisia ​​tuotteita tuodaan maahan Kiinasta, koska kaikki koneet ja metallit ovat laittomia Yhdysvaltain pakotteissa."

Pohjois-Hamgyongin asukas kertoi RFA: lle, että ihmiset ovat epäilleet rakentajia.

"Rakennus (Chongjinissa) tehtiin uusilla aseilla ja aseilla Kiinassa, jotta ihmiset ihmettelevät, kuinka se tuotiin, ja rahaa", lähde sanoi.

Toinen lähde kertoi kaikista matkustajista, mutta jätti vanhat rakennukset nyt uusiksi.

"(15-huoneinen) vanha m & # 39; Ranamin hallitus on nyt tyhjä talo, koska ihmiset eivät halua muuttua sisään. Mutta rahalla olevat ihmiset kiirettävät nähdä paikan nykypäivän uudessa huoneessa", lähde sanoi.

Maassa, jossa kommunistisen hallituksen tarjoama keskimääräinen kuukausipalkka on alle 5,00 dollaria, nämä uudet kodit eivät ylitä inhimillisiä kykyjä.

"Rason Cityn korkeimman rakennuksen hinta on 100 000 – 200 000 kiinalaista juania (14 383,11 dollaria – 28 766,22 dollaria) niiden koosta riippuen", toinen lähde sanoi.

"Koska he tietävät, että hanasta tai korkeasta vedestä ei tule ongelmia, kustannukset ovat korkeat", toinen sanoi.

Mutta Pohjois-Koreassa ihmiset eivät saa ostaa ja myydä tavaroita, eivätkä he saa rakentaa myytäviä taloja.

"Mutta tämä kiipeily on edelleen rakenteilla", toinen julkaisu sanoi.

"Yksityinen myynti pidätetään todennäköisesti rakentamisen valmistuttua, koska valtion virastot ovat rakennuksen takana. He palkkaavat kumppaninsa myymään rahansa ostaakseen kiinalaisia ​​laitonta aineita."

RFA yritti liittyä Yhdysvaltoihin. Turvallisuusneuvoston pakotekomitea Pohjois-Koreassa, mutta siihen ei ole otettu yhteyttä torstaista lähtien.

Raportoi Jieun Kim, RFA: n Korea Service. Kääntäjä Leejin Jun. Englanninkielinen kirjailija on Eugene Whong.

Write your comment Here