Niiden ratkaisevien päätösten aattona, jotka voisivat muokata Taiwanin tulevaisuutta, Sii Ing-wenin nykyinen presidentti antoi kuukausien Hongkongissa mielenosoituksen vastaisen demokratiakertomuksen jälkeen äänestyspyynnön voitto-oikeudensa tukemiseksi.

"Jokaisen meistä pitäisi äänestää!" Ministeri Tsai kertoi saaren pääkaupungissa pidetystä kokouksesta myöhään perjantai, rakentaa kampanjaa, joka on muuttanut holtitonta tapaansa suojata taiwanilaisten elämää Hongkongin mielenosoitusten jälkeen.

"Tämä johtuu Taiwanin nuoruudesta, heidän tulevaisuudestaan", hän sanoi myöhemmin lauantaiValinta.

Tsai on ollut äänen puolestapuhuja demokratialle Hongkongissa, josta on hyötynyt monille ihmisille, ja nähnyt, että yli miljoona ihmistä on lähtenyt kaduille yksityisissä tiedusteluissa ja poliisin syytteissä sekä täysimääräisissä demokraattisissa vaaleissa.

Vaikka kaupunginjohtaja Carrie Lam peruutti lopulta lainsäädäntömuutokset, jotka olisivat antaneet sen mahdollisuuden jatkaa Kiinaan, mielenosoittajat sanovat nyt kaikki viisi vaatimusta, mukaan lukien opposition "toisinajattelijoiden" määritelmän lopettamisen, ennen kuin ne voivat pysähtyä.

Tsai, demokraattinen progressiivinen puolue (DPP), toimii hyvällä marginaalilla Kuomintangia (KMT) vastaan, joka vastustaa Han Kuo-yua, vaikka KMT toivoo päästävänsä DPP: n parlamentin vaalipiiriin.

Tsai sai uuden suosion, kun hän lopetti uskonnollisen tuen edistämisen Kiinan presidentti Xi Jinpingiltä, ​​joka kehotti saarta "yhteistyöhön" Kiinan kanssa pakottaen sen tarvittaessa.

Tsai vastasi, että 23 miljoonalla taiwanilaisella, joka on Kiinan tasavallan vuonna 1911 perustaman KMT: n hallinnassa ja joka pakeni saarelta vuonna 1949 epäonnistuneen sisällissodan jälkeen, ei ole kiinnostusta vapaaehtoistyöhön.

Taiwan oli osa Japania 50 vuotta ennen kuin hänelle annettiin 1911-sääntö, ja sitä hallitsi Kiinan kommunistinen puolue tai osana Kiinan kansantasavaltaa.

Ei & rakkauttamaa, kaksi järjestelmää & # 39;

Tsai on toistuvasti todennut, että demokratian ja ihmisoikeuksien hajoaminen Hongkongissa "yhden Kiinan" kaksisuuntaisena "tarkoittaa, että Taiwanin ei tulisi koskaan harkita Pekingin puhumista" diplomatiasta ". "

Hän ilmoitti tapahtumasta lopuksi perjantai: "Hongkongin nuoret osoittivat meille elämällään, veressä ja kyynelillä, että yhdessä maassa kaksi järjestelmää ei toimi. huomenna, kun Taiwanin nuorten on aika näyttää heille, että vapauden ja demokratian avulla voimme kestää mitä tahansa. "

Tsai näki näyttävän johtaneen DPP: n merkittävään menetykseen parlamentin vaaleissa 14 kuukautta sitten, kun taas tutkijoiden mukaan hänen paluunsa tärkein syy oli Xi Jinping.

"Totuus on Xi Jinping", Wang Hao, tänään Taiwanin johtajia koskevan kirjan kirjoittaja, kertoi RFA: lle. "Muutos Tsai Ing-wenin päätöksissä liittyy läheisesti Xi Jinpingin (uhkaavaan) voimankäyttöön yhden kansakunnan kaksidimensionaalisen suunnitelmansa toteuttamiseksi Taiwanissa."

"Se sopii myös Xi Jinpingin arviointiin Hongkongin tilanteesta, koska taiwanilaiset ovat nähneet Hongkongissa yhden maan, kahden järjestelmän vikaantumisen", Wang sanoi.

Sen sijaan Han Kuo-yusta tuli Hongkongin lämpimämpi ja todisti rehellisyytensä käydessään Pekingin kaupungin keskusyhteystoimistossa vieraillessaan Hongkongissa viime vuonna.

Tämän seurauksena Tsaiin vaalikelpoisuus saatiin aikaan ennen tapahtumia, mikä antoi hänelle oikeuden varoittaa taiwanilaisia ​​siitä, että heidän demokratiaansa on taisteltu kiivaasti ja että hän on voittanut monien vuosien ajan sotalain nojalla mieltään yhtä KMT: n hallituksen virkamiestä vastaan. .

Tutkijat ja turvallisuusvirastot ovat paljastaneet, kuinka Kiina on käyttänyt rahaa ja puhdistanut Taiwanin taudista ennen tärkeitä vaaleja. Li Liangang-niminen kiinalainen vakooja kuvasi Pekingin toimintaa ja häiritsevää toimintaa Australiassa.

Esimerkiksi DoubleTink Labin poliittisen teorian tutkijan Chen Chengenin mukaan 23 Taiwanin uutissivustolta nousi artikkeli, jossa syytettiin Tsaita televisiosta viime heinäkuussa.

"Heidän toimintaansa kuuluu lehdistötilaisuuksia, uutisia ja online-esityksiä", Song kertoi RFA: lle.

Kiinan vääriä uutisia ja vääriä uutisia

Vaikka äänestysehdotukset näyttävät suosivan Tsaia, monet näistä huhuista toimivat, hän sanoi.

"Monet ihmiset vihaavat nyt Tsai Ing-weniä ja vihaavat DPP: tä", Song sanoi. "Heidän mielestään DPP vetää Taiwanin sotaan."

"Mutta on myös monia ihmisiä, jotka uskovat, että KMT … myy Taiwanin (Kiinaan). Huhut pahentavat alaa", hän sanoi.

Taiwanin kansallisen Chung Chengin yliopiston apulaisprofessori Ying Yu Lin kertoi, että Kiina on äskettäin käynnistänyt lasten armeijaan liittyvät turvallisuustoimenpiteet.

"Krimin (Venäjän joukkojen) hyökkäyksen jälkeen vuonna 2014 Ihmisten vapautusarmeija alkoi tarkkailla lasten lapsia tutkiessaan aluetta ja myymällä lisää tuotteita alueella", Lin kertoi. hän kertoi RFA: lle.

"Luulen, että he alkoivat tehdä omia vuoden 2014 jälkeen Xi Jinpingin Taiwanin prosessin mukaisesti", hän sanoi.

Lin sanoi, että ympäristön tuhoamisen tarkoituksena on muuttaa ihmisten käyttäytymistä hienovaraisella tavalla heidän ajattelussaan, mutta saavuttaminen vie kauan.

Taiwan aloitti demokraattisen siirtymisen KMT: n johtajan Chiang Ching-kuoin kuoleman jälkeen Tammikuu 1988, joka alkoi 1990-luvun alkupuolella suorilla vaaleilla parlamentissa ja huipentui ensimmäisiin presidentinvaaleihin Lee Teng-hui vuonna 1996.

Raportoi RFA: n mandariinipalvelun Shen Hua ja kantonilaispalvelun Chuang Kuang-cheng. Kääntäjä ja muokannut Luisetta Mudie.

Write your comment Here