Äskettäisten tiedotusvälineiden mukaan useat ihmiset, ehkä sadat, Hongkongin ihmisistä täällä Taiwanin demokratiasaarella ovat paenneet kotikaupungistaan ​​paetakseen väkivaltaisista rikoksista demokraattisten vastaisten mielenosoitustensa takia.

Kaksi kritiikkiä, jotka puhuivat RFA: lle ennen lauantaina järjestettyjä Taiwanin presidentin- ja parlamentin vaaleja, sanoivat, että saari on poliittisen toivon ja inspiraation lähde, kun heidän 19 miljoonaa äänestäjääään käyttävät demokraattisia oikeuksiaan viikonloppuna.

He pelkäävät myös, että siellä asuvat ihmiset ovat yksinäisiä ja jos Hongkongissa lyhyellä aikavälillä heidän oikeutensa ja vapautensa loukkaavat Kiinan painostavia oikeuksia.

He kohtaavat elämässään monia haasteita, koska he pelkäävät paluuta ja ovat nyt asuneet omalla elinkeinollaan vieraassa paikassa.

"Tavoitteenani on tällä hetkellä työskennellä Taiwanissa ja pysyä täällä pitkään", yksi Hongkongin tukema aktivisti kertoi RFA: lle äskettäisessä haastattelussa.

"Minun on löydettävä paikka jatkaa elämääni, koska en usko, että voisin palata takaisin Hongkongiin", sanoi myöhäinen salanimi Jero.

Jubilee pakeni Hongkongista osallistumisensa jälkeen Hongkongin parlamenttiralliin 1. heinäkuuta, kun kymmeniä nuoria, rikoksen vastaisia ​​aktivisteja esti tavan lukita lasiovet ja lukot päästäkseen päähuoneeseen.

Kun he saapuivat sinne, mielenosoittajat, joista jotkut olivat nuoria, uhmasivat Kiinan imagoa ja uhmasivat hallituksen ja poliisin seinää, kun kaupunginjohtaja Carrie Lam jätti huomiotta väitteet suunnitelmista sallia osien putoaminen Kiinaan.

Pelko tulevaisuudestani

Tuomari sanoi, että tällä hetkellä hänellä oli oikeus olla huolissaan pidätyksestä, tapaamisesta turvallisuuspoliisin kanssa tai yksinkertaisesti sekoittumisesta.

Mutta heillä on monia tulevaisuuden huolenaiheita.

Jos Tsai Ing-wenin demokraattisen progressiivisen puolueen (DPP) presidentti voittaa nämä vaalit ja jos DPP: n lainvalvojat saavuttavat enemmistön Yuanin parlamentissa, niin jeroilaisten tulee hoitaa hallitus, joka on auttanut ja turvakoti Hongkongin opposition evakuoinnissa.

Mutta jos kiinalainen Kuomintang (KMT) -haastaja voittaa, lopputulos voi tarkoittaa tiiviimpiä suhteita Kiinaan ja Hongkongista pakenemisen riskiä.

"Uskon, että jos KMT voittaa vaalit, minun on mentävä muualle", Jerodi sanoi. "Mutta jos kysyisit minulta, en sanoisi."

"En päässyt minnekään … Minulle Taiwan on paras vaihtoehto tällä hetkellä", hän sanoi.

& # 39; Tämä henkilö on vihollisemme & # 39;

Hongkongin toinen RFA: lle puhunut pakolaisehdokas Roger kertoi olevansa syvästi huolissaan vaaleista uskoen, että KMT: n Han Kuo-yu vaarantaisi Taiwanin itsenäisyyden ja demokratian, jos se valitaan.

"Kun Han Kuo-yu tuli Hongkongiin, hän meni suoraan (Pekingin) keskusyhteystoimistoon ja tapasi Kiinan viranomaisia", Roger sanoi. "Hän lisäsi olevansa Kiinan-puolue."

"Tämä mies on vihollisemme. Kiinan kommunistinen puolue on vihollisemme Hongkongissa ja Taiwanissa", Roger sanoi. "Meille on outoa, että Kiinan kommunistiseen puolueeseen ei voida luottaa."

"Tästä syystä olemme inhottavia ja inhottuja (kuka äänestää) kiinalaisten puolesta."

Monilla Taiwanissa on tämä näkemys, ja he ovat huolissaan siitä, että saari, joka ei ollut Kiinan kommunistisen puolueen hallinnassa tai kuuluu Kiinan kansantasavaltaan, nukkuu Kiinan kanssa ja lopulta muuttuu m & # 39 ; kädet Pekingin politiikassa sanelevat, lepopolitiikka.

Tsai-perustaja on nähnyt tukensa kasvavan, kun hän toistuvasti puhuu Taiwanin itsenäisyyden puolustamisessa ja määrää, että Pekingin, joka on kieltäytynyt kieltämään sotilaallisen käytön saaren tukemiseksi, on Taipei itsenäisenä kumppanina.

Yhteislainsäädäntö-yuan antoi äskettäin lain, jolla kiellettiin Kiinan vaikutusvalta suuressa osassa sen poliittista elämää.

Pyydä yhtenäisyyttä

Vaalit tulevat vuosi Kiinan presidentin Xi Jinpingin tammikuun jälkeen. 2, 2019 toteaa, että Taiwan "tekee yhteistyötä" Kiinan kanssa "yksi maa, kaksi järjestelmää" ja kieltäytyvät käyttämästä voimaa maata vastaan.

"Olen huolestunut siitä, että jos KMT voittaa, he tekevät enemmän asioita, jotka heikentävät Taiwanin suvereniteettia, ja muuttavat Taiwanin taiwanilaiseksi Kiinaksi", herra Mingin nimeltään nuori Hongkonger.

"He voisivat käyttää tätä käsitelläkseen Kiinaa, mikä saattaa asettaa vaarassa Taiwanissa asuvat Hongkongin mielenosoittajat", sanoi A Ming, joka on ilmoittautunut Taiwanin yliopistoon.

Hän vaati, että taiwanilaiset äänestäjät ovat suosittuja tammikuussa. 11, äänestämään heidän oikeuksiensa ja demokratiansa jatkamisen puolesta.

Kuten Tseng Yat-yiu RFA: n kantonipalvelusta kertoo. Kääntäjä ja muokannut Luisetta Mudie.

Write your comment Here